Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2012 16:25 - Камъкът в съвременния дом
Автор: moderninteriordesign Категория: История   
Прочетен: 11563 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.12.2012 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Камъкът в съвременния дом

image

Камъкът е сред най-старите строителни материали. И това не е случайно- той е траен, среща се свободно в природата и това го прави евтин. Стремежът на съвременните хора за връщане към природата даде нов живот на камъка в интериора. Полиран или грубо дялан, природният материал заема достойно място в съвременния интериор.

image

Най-често камъкът се използва при изграждането на камини. Често с него е облицована не само горивната камера, а и цялата стена. Ако в жилището няма камина, може да се облицова с камък стената, където е печката за отопление и така да се направи алюзия с рустикалния стил. Мрамор, гранит, варовик- видът на камъка и неговата обработка са съобразени с цялостния стил на жилището. Изящни камини от мрамор се вписват чудесно в интериор в класически стил, докато в планинската къща подхожда грубо обработеният камък.

Интериорен дизайн, декорация и Архитектура

image

 

Мраморът придава лукс в дома. Стилна баня с мраморна вана прави обстановката романтична и изискана. Мраморът често се използва като подово покритие в дневната и в коридора. Цели плочи или малки разноцветни късове, сглобени като венецианска мозайка, са подредени на пода. Но най-практичното използване на мрамора остава като плот на кухненските шкафове. Причината е, че този камък не задържа прах. Може би и затова световно известни кулинари препоръчват някои техники в готварството като охлаждане на шоколад да се извършват върху мраморна плоча.  

image

Камъкът успешно се вписва със съвременния интериор, но все пак е необходимо той да се подбере по вид, цвят и текстура, за да се гарантира хармонично съжителство между елементите. Не забравяйте, че камъкът има силно излъчване. Затова той трябва да се използва прецизно. В противен случай жилището ви ще заприлича на мрачна пещера.

image

Още по-голямо е приложението на камъка в екстериора. Фасади на къщи, облицовани с камък, придават чувство за стабилност и мощ на сградата. Оформянето на градината е немислимо без използване на естествения камък не само като алеи и бордюри, но и като декоративни елементи- фонтани, градински пластики.   

image



Тагове:   интериор,   декорация,   дом,   камък,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moderninteriordesign
Категория: История
Прочетен: 66775
Постинги: 6
Коментари: 9
Гласове: 1
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930